Спирането на доставките на природен газ за страната ни няма да

...
Спирането на доставките на природен газ за страната ни няма да
Коментари Харесай

Ще се повишат ли цените на горивата у нас заради спирането на газа от Русия?

Спирането на доставките на природен газ за страната ни няма да докара до смяна в цената на горивата по бензиностанциите.

Това сподели ръководителят на Българската петролна и газова асоциация  Живодар Терзиев: Стотинка нагоре-две надолу или пък назад ще бъдат до края на месеца и в първата седмица на май.

Четири страни членки на Европейския съюз (ЕС) вече са платили за доставките на съветски газ в рубли, съгласно източник, непосредствен до газовия колос " Газпром " и представен от Блумбърг.

Дори и други купувачи да отхвърлят изискванията, сложени от Кремъл, за заплащане в съветска валута за енергоносителя, след прекъсването на газовите потоци към Полша и България е малко евентуално да има и други спирания на доставките, най-малко до втората половина на май, когато предстоят последващи заплащания.

Доставките за Полша и България бяха прекратени, откакто те отхвърлиха оферти от " Газпром "  механизъм за заплащания в рубли, който съгласно газовия колос не нарушава глобите, наложени от страна на Европейски Съюз на Кремъл.  

Русия доставя тръбопроводен газ за 23 европейски страни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР